Home > Stiri

WORLD KEY ENERGY - PRESS

14.03.2014

A FOST PROMULGATA LEGEA PRIVIND APROBAREA OUG 57/2013

La data de 13 martie, presedintele Traian Basescu a semnat decretul de aprobare pentru promulgarea Ordonantei de urgenta nr 57/2013 referitoare la modificarea si completarea Legii nr. 220/2008 privind sistemul de promovare a producerii de energie din surse regenerabile. Legislatia sprijina proiectele de energie din surse regenerabile prin sistemul certificatelor verzi. In functie de tipul si de tehnologia utilizata, producatorilor li se acorda un numar de certificate pe megawatt / ora generate. Cantitatea de certificate verzi aprobate pentru Fotovoltaice este de 3 certificate verzi pentru fiecare 1 MWh produs si livrat.

07.01.2014

Presedintele nu ratifica legea energiei regenerabile

Presedintele Traian Basescu a transmis spre reexaminare, Parlamentului, legea privind aprobarea OUG pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile. Presedintele considera ca aceasta OUG este inoportuna. Mai mult, seful statului atrage atentia ca aceasta OUG ar putea deschide o noua procedura de infringement impotriva Romaniei, deoarece Bucurestiul nu a negociat acest lucru cu Comisia Europeana. Tratatele europene stipuleaza ca o tara trebuie sa anunte Comisia Europeana daca schimba schema de suport de stat. Camera Deputa?ilor a adoptat in 17 decembrie ordonanta privind energia regenerabila, care prevede translatarea platii certificatelor verzi pe o perioada de 3 ani si tranzactionarea acestor certificate pe bursa. Deputatii au adoptat legea de aprobare a ordonantei cu 243 voturi "pentru", 46 "impotriva" si 21 abtineri.

link ( http://presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=14749&_PRID=lazi )

26.11.2012

DESS (Distributed Energy Storage System)

In cadrul Targului International Renexpo desfasurat in perioada 21-23.11.2012 la Bucuresti WKE World Key Energy a propus o noua solutie tehnica numita DESS(Distributed Energy Storage System) solutie despre care sa publicat un articol in Green Report.
Dati click pe link-ul de mai jos pentru a vedea intreg articolul.

link ( http://www.green-report.ro/stiri/casele-pot-deveni-autonome-energetic )WKE World Key Energy Srl
Office/Logistic: Dunca Expeditii, Comuna Dumbravita
Judetul Timis - DJ 691 Nr. Km 7 + 142
Tel: 0040-256-373901 | info@worldkeyenergy.com